00:00:00 / 00:00:00
Mediatheek / Huidige sessie / Video's
Video's
De Koningin Elisabethwedstrijd rust op meer dan 75 jaar geschiedenis! Onze archieven bevatten duizenden foto's en documenten die in de loop der jaren uitgewisseld werden tussen de vele kandidaten, juryleden, dirigenten, enz. en de administratie van de Wedstrijd; honderden geluidsbanden, cd’s en andere dragers van audio- en video-opnames; tientallen originele partituren speciaal gecomponeerd voor de Wedstrijd; programmaboeken, affiches, medailles, en tal van andere objecten die het geheugen van de organisatie vormen sinds 1937.
Een paar jaar geleden werd gestart met de bescherming en digitalisering van de archieven, om deze getuigen van de geschiedenis van de Koningin Elisabethwedstrijd met het publiek te kunnen delen. We bieden u hier de kans een deel van deze schatten online te ontdekken. De website is momenteel een 'work in progress'. Nieuwe archiefdocumenten zullen regelmatig toegevoegd worden. Als u dit mooie project een duwtje in de rug wil geven, help ons dan met een gift!

Deze mediatheek is tot stand gekomen dankzij de steun van enkele gepriviligieerde partners, meer bepaald het Fonds Baillet Latour, het WFIMC, de Nationale Loterij, de RTBF, de VRT, Cobra.be en Sonuma.
Documenten
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019