00:00:00 / 00:00:00
Nieuws / Alle items / Cello 2017 : ... en de twaalf finalisten zijn
Cello 2017 : ... en de twaalf finalisten zijn
Op zaterdag 20 mei rond middernacht heeft juryvoorzitter Arie Van Lysebeth bekend gemaakt welke 12 kandidaten naar de finale doorgaan !

In alfabetische volgorde zijn de 12 finalisten van de cellowedstrijd : Santiago Cañón-Valencia, Brannon Cho, Sihao He, Victor Julien-Laferrière, Seungmin Kang, Ivan Karizna, Maciej Kułakowski, JeongHyoun (Christine) Lee, Yan Levionnois, Yuya Okamoto, Aurélien Pascal, Bruno Philippe.

Kalender van de finale
Van 29 mei tot 3 juni (om 20:00) tekenen de 12 cellisten en - voor de eerste keer in de finale - Brussels Philharmonic o.l.v. muziekdirecteur Stéphane Denève present in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Op zaterdag 3 juni vindt de proclamatie van de rangschikking van de laureaten plaats na het optreden van de laatste finalist.
De volgorde van optreden van de finalisten kunt u hieronder downloaden (met de gekozen concerti).

Laureatenconcerten
Eveneens in het PSK treden op dinsdag 13 juni de 4de, 5de en 6de laureaat op met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège o.l.v. Christian Arming. Op donderdag 15 juni sluiten de 1ste, 2de en 3de laureaat de cellosessie af tijdens het slotconcert, begeleid door het Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Muhai Tang. In Flagey zullen de andere zes laureaten twee recitals geven (op woensdag 7 juni en donderdag 8 juni). Meer info over deze en de andere laureatenconcerten

Tickets uitverkocht
De tickets voor de finale en het slotconcert zijn uitverkocht. Reserveer nu uw tickets voor de andere laureatenconcerten in Flagey en Bozar.

De finale live
De finale wordt dankzij Proximus en de RTBF live uitgezonden in streaming op onze website. Alle prestaties zullen ook als VOD beschikbaar zijn. De optredens van de halve finalisten kunnen herbeluisterd worden op onze cello 2017 videopagina en audiopagina.

De Wedstrijd wordt opnieuw uitgezonden door de VRT en de RTBF : televisie / radio / internet.
Documenten
Volgorde van optreden in de finale (cello 2017)
Delen
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019