00:00:00 / 00:00:00
Nieuws / Alle items / 71 kandidaten voor Viool 2019
71 kandidaten voor Viool 2019
De namen van de kandidaten voor de 19de vioolsessie zijn bekend! 71 getalenteerde violisten uit alle hoeken van de wereld zullen zich vanaf 29 april met elkaar meten in Brussel voor een gerenommeerde internationale jury.
71 kandidaten
Onder hen tellen we maar liefst 49 vrouwen en 22 mannen, van 20 verschillende nationaliteiten. Maak in de pdf-lijst onder aan de pagina kennis met de 71 gelukkigen. Of ontdek meer over elk van hen op hun persoonlijke pagina in het kandidaten overzicht!

Preselectie
Voor deze sessie hebben 172 kandidaten hun kans gewaagd. Ze zijn allen tussen 18 en 30 jaar oud en moesten elk vier video's indienen voor de preselectie : een sonate voor viool solo van J.S. Bach, een Capriccio van Paganini, een sonate van Mozart, Beethoven of Schubert, en een werk naar keuze met pianobegeleiding.

Preselectie jury
Dit was de eerste jury voorgezeten door onze nieuwe juryvoorzitter Gilles Ledure. Eind januari kwamen Pierre Amoyal, Patrice Fontanarosa, Lorenzo Gatto, Victor Kissine, Mihaela Martin en Natalia Prischepenko samen in ons secretariaat in Brussel om de kandidaten te selecteren die aan de eerste publieke ronde in Studio 4 van Flagey mogen deelnemen. De volledige lijst met juryleden zal eind maart bekend gemaakt worden.

Informatie en reservatie
Meer details over de vioolwedstrijd vindt u in het menu Viool 2019. Het uurrooster voor de eerste ronde zal op vrijdagavond 26 april, na de loting, gecommuniceerd worden. De ticketverkoop loopt als een trein, maar voor alle rondes en laureatenconcerten zijn nog tickets beschikbaar. Boek nu uw plaats !

En vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter om als eerste updates over deze 19de vioolwedstrijd te ontvangen !
Documenten
71 kandidaten Viool 2019 OLD
Delen
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019