00:00:00 / 00:00:00
Nieuws / Alle items / Viool 2019 : verplichte onuitgegeven werken
Viool 2019 : verplichte onuitgegeven werken
Voor elke instrumentale sessie doet de Wedstrijd beroep op twee componisten voor het schrijven van twee verplichte onuitgegeven werken. Voor de vioolsessie dit jaar is dat een werk voor viool en piano voor de halve finale van de hand van de Belgische componist Bram Van Camp en een werk voor viool en orkest voor de finale, geschreven door de Fin Kimmo Hakola.

De kandidaten ontvangen het werk voor de halve finale wanneer ze toegelaten worden tot de Wedstrijd. De finalisten krijgen echter slechts één week de tijd om het verplichte werk in te studeren dat ze in het Paleis voor Schone Kunsten zullen vertolken. Dat doen ze terwijl ze zich voorbereiden op finale in de Muziekkapel Koningin Elisabeth.


Finale : Kimmo Hakola
Zijn werk Fiddle Op.99 zal van 20 tot 25 mei 2019 in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel door elk van de 12 finalisten van de vioolwedstrijd uitgevoerd worden. Zij worden begeleid door het Belgian National Orchestra o.l.v. Hugh Wolff (wereldpremière op maandag 25 mei om 20:00). Alle vertolkingen zullen live gestreamd worden én de uitvoeringen zijn live te volgen op radio (Klara) en televisie (Canvas). Volg de wereldpremière en de andere 11 uitvoeringen live op onze website.


Halve finale : Bram Van Camp
Zijn werk Scherzo - Bagatelle werd van 6 tot 11 mei 2019 door de 24 halvefinalisten van de vioolwedstrijd 2019 uitgevoerd in Flagey, met wereldpremière op maandag 6 mei om 15:00. Herbekijk of herbeluister de optredens in de halve finale.

Beide werken worden na afloop van de vioolwedstrijd op cd uitgebracht.

Foto Bram Van Camp (c) Filip Claessens
Foto Kimmo Hakola (c) Kaapo HakolaMet de steun van het


Delen
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019