00:00:00 / 00:00:00
Nieuws / Alle items / Maak kennis met de juryleden voor Viool 2019
Maak kennis met de juryleden voor Viool 2019
Foto Bruno VessiezSluiten
De 71 violisten die geselecteerd zijn voor de sessie 2019, die van 29 april tot 25 mei plaats zal vinden in Flagey en het Brusselse Paleis voor Schone kunsten, kunnen rekenen op het luisterend oor van een talrijk publiek, maar ook op dat van de groep internationaal gerenommeerde muzikanten die de jury vormen. De samenstelling van de jury kan van ronde tot ronde verschillen, maar de juryleden zetelen telkens in de hele ronde waarvoor ze gevraagd zijn.

Dit jaar tekenen present :

Pierre Amoyal, Martin Beaver, Corina Belcea, Patrice Fontanarosa, Pamela Frank, Lorenzo Gatto, Koichiro Harada, Yossif Ivanov, Dong-Suk Kang, Victor Kissine, Jaime Laredo, Shirly Laub, Mihaela Martin, Midori, Natalia Prischepenko, Vadim Repin en Arabella Steinbacher.

Wegens gezondheidsredenen heeft Arabella Steinbacher haar deelname aan de jury voor de eerste ronde en de halve finale moeten annuleren.

De Koningin Elisabethwedstrijd wil eerst en vooral een plek van ontmoeting zijn. Wanneer ze niet weerhouden zijn voor de volgende ronde, krijgen de kandidaten de gelegenheid om de dag na de proclamatie van gedachten te wisselen met de juryleden.

Gilles Ledure volgt Arie Van Lysebeth op als juryvoorzitter van de instrumentale sessies (viool 2019, piano 2020 en cello 2021).

Ontdek meer over de jury
Delen
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019