00:00:00 / 00:00:00
Persoonlijkheden / Alle persoonlijkheden / Denis Kozhukhin
Denis Kozhukhin
InternetFacebook
°1986
Rusland (Federatie)
piano
Biografie
Denis Kozhukhin, geboren in een muzikale familie in Rusland (1986, Nizhni Novgorod), begon op de leeftijd van vier jaar piano te studeren bij zijn moeder. Vervolgens ging hij les volgen bij Natalia Fish aan de Muziekacademie van Balakirev. In 2000 trok hij naar Madrid om zich aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía bij Dmitri Bashkirov en Claudio Martinez-Mehner verder te scholen. Hij volgde daarnaast master classes bij Rosalin Tureck, Leon Fleisher en Alicia de Larrocha. Aan de Internationale Academie van Lago di Como kreeg hij de kans met Fou Ts’ong, Stanislav Yudenitch, Peter Frankl, William G. Nabore, John Perry, Boris Berman, Charles Rosen en Andreas Staier te werken. Hij vervolmaakte zijn opleiding bij Kirill Gerstein aan de Staatliche Hochschule für Musik van Stuttgart.

In 2006 behaalde hij de 3de Prijs op de Internationale Wedstrijd van Leeds. Hij won vervolgens de Vendôme Prize in Lissabon in 2009 en de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010. In datzelfde jaar was hij ook een laureaat van de Solti Stichting.

Hij heeft de voorbije jaren opgetreden op gerenommeerde festivals als die van Verbier en Santander, het Progetto Martha Argerich in Lugano, het Klavier-Festival Ruhr, het Rheingau Musik Festival, het Internationaal Kamermuziekfestival van Jeruzalem, alsook in prestigieuze zalen als de Berliner Philharmonie, het Leipzig Gewandhaus, de Carnegie Hall, het Auditorio Nacional de Madrid, de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Milan, het Palau de la Musica in Valencia, het Théâtre du Châtelet en het Auditorium du Louvre in Parijs. Onder de orkesten waarmij hij gewerkt heeft, tellen we de Wiener Philharmoniker, de Filharmonische Orkesten van Sint-Petersburg, Luxemburg, Nederland en Praag, het Chicago Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchestra, het BBC Symphony Orchestra en het Mariinsky Orkest.

In het seizoen 2015/16 zal Denis Kozhukhin onder andere optreden met het Orchestre National de France met Yamada, de Pittsburgh Symphony met Noseda, de Philharmonia met Weilerstein, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR met Shokhakimov, Brussels Philharmonic met Denève en het Nederlands Radio Filharmonie Orkest met Märkl.

Samen met het Cervantes Trio heeft Denis Kozhukhin master classes gevolgd bij Ralph Gothóni, Bruno Canino, Eldar Nebolsin, Ferenc Rados en Menahem Pressler. In recital heeft hij samengewerkt met artiesten als Leonidas Kavakos, Renaud en Gautier Capuçon, Janine Jansen, Vadim Repin, Julian Rachlin, het Jerusalem Kwartet, het Pavel Haas Kwartet, Radovan Vlatkovic, Jörg Widmann en Alisa Weilerstein.
Activiteiten
ActiviteitFunctie
Concert Preludium tot de Nationale Feestdag 2011Solist
Slotconcert piano 2010Solist
Finale 2010 : Denis KozhukhinSolist
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - récitalSolist
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - concertoSolist
Eerste ronde 2010 : Denis KozhukhinSolist
PIANO 2010Eerste prijs - Grote internationale prijs Koningin Elisabeth
Audio
Slotconcert piano 2010
Johannes Brahms : Concerto n. 2 in Bes op. 83
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - récital
Franz Liszt : Venezia e Napoli
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - récital
Jean-Luc Fafchamps : Back to the Sound
Finale 2010 : Denis Kozhukhin
Minje Jeon : Target
Finale 2010 : Denis Kozhukhin
Joseph Haydn : Sonate in Es Hob. XVI:49
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - récital
Ludwig van Beethoven : Sonate n. 31 in As op. 110 (Sonates voor piano)
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - récital
Robert Schumann : 12 Etudes symphoniques op. 13
Finale 2010 : Denis Kozhukhin
Sergey Prokofiev : Concerto n. 2 in g op. 16
Halve finale 2010 : Denis Kozhukhin - concerto
Wolfgang Amadeus Mozart : Concerto n. 24 in c KV 491
Galerie
  1 beeld Diaporama
  Shop
  Français - Nederlands - English
  In de website zoeken
  Newsletter
  Inloggen
  Audio & video Viool 2019
  Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
  De cd's van de Wedstrijd
  Online mediatheek
  Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019