00:00:00 / 00:00:00
Persoonlijkheden / Alle persoonlijkheden / Kazumasa Matsumoto
Kazumasa Matsumoto
Internet
°1979
Japan
piano
Biografie
Kazumasa Matsumoto begon op zesjarige leeftijd pianolessen te nemen bij Atsuko Taniguchi. Nadat hij enkele lokale pianowedstrijden won in zijn jeugd, behaalde hij op zijn vijftiende de top van de 48ste Nationale Muziekwedstrijd voor Studenten van Japan. Als eerstejaars aan de Tokyo University of Arts, won hij in 1998 de Japan Classical Music Competition. Dit betekende het startpunt van een internationale carrière met recitals en concerten in Japan en ver daarbuiten en hij verhuisde naar Berlijn om zich te vervolmaken bij Pascal Devoyon.

Kazumasa Matsumoto is laureaat van verschillende internationale wedstrijden. Hij behaalde de Derde Prijs op de Internationale Wedstrijd voor Jonge Pianisten ter nagedachtenis van Vladimir Horowitz (Oekraïne, 1998) en nam daarna deel aan de concerttournee van de prijswinnaars in de Verenigde Staten, met onder andere een optreden in de Carnegie Hall in New York. In 2001 werd hij vierde laureaat op de Internationale Busoniwedstrijd in Bolzano.

In concert werkte Kazumasa Matsumoto samen met orkesten als het Nationaal Orkest van België, de Symfonische Orkesten van Praag, Yomiuri Nippon en Tokio en met de Filharmonische Orkesten van Osaka, New Japan en Tokio. Hij trad ondermeer op in Tsjechië, Duitsland en China.

Kazumasa Matsumoto bracht al elf cd-opnames uit. Recent begon hij de grenzen te verkennen tussen verschillende muzikale genres. Zo heeft hij opgetreden met muzikanten die traditionele Japanse instrumenten bespelen en met een jazz pianist. Momenteel doceert hij aan de Tokyo University of Arts en het Kurashiki-Sakuyo College of Music.
Activiteiten
ActiviteitFunctie
Laureatenconcert piano 2003Solist
Finale 2003 : Kazumasa MatsumotoSolist
Halve finale 2003 : Kazumasa Matsumoto - recitalSolist
Halve finale 2003 : Kazumasa Matsumoto - concertoSolist
PIANO 2003Vijfde prijs
Audio
Finale 2003 : Kazumasa Matsumoto
Franz Schubert : Sonate in A op. 120 D 664 (Sonates voor piano)
Finale 2003 : Kazumasa Matsumoto
Ian Munro : Dreams
Finale 2003 : Kazumasa Matsumoto
Sergey Rachmaninov : Concerto n. 2 in c op. 18
Halve finale 2003 : Kazumasa Matsumoto - concerto
Wolfgang Amadeus Mozart : Concerto n. 20 in d KV 466
Shop
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019