00:00:00 / 00:00:00
Hye-Soo Sonn
°1976
Korea
bas
Biografie
De Koreaanse bas Hye-Soo Sonn studeerde aan de Seoul National University, de Universität der Künste Berlin en de Hochschule für Musik in Dresden. Hij won het Mozart Wettbewerb Salzburg en de Maria Callaswedstrijd in Athene. Na zijn debuten in Nürnberg en Kiel maakt hij sinds 2007/2008 deel uit van het ensemble van Staatstheater van Wiesbaden.

Zijn operarepertoire omvat rollen als Colline (La Bohème), Ferando (Il Trovatore), Raimondo (Lucia di Lammermoor), Méphistophéles (Faust, Gounod), Alidoro (La Cenerentola), Sparafucile (Rigoletto), Leporello (Don Giovanni) en de titelrollen in Le Nozze di Figaro en Don Quijote.

In concert trad Hye-Soo Sonn op tijdens de Mozartwoche in het Salzburger Mozarteum onder leiding van Dennis Russell Davies, op het Olympus Festival in St. Petersburg, en in recital in Tokio, Hongkong, Bordeaux en Brussel. Onder leiding van Myung-Hoon Chung zong hij in Beethovens 9de Symfonie op een openluchtconcert in Seoul. Hij neemt ook deel aan de koorconcerten van het Hessisches Staatsorchester, onder andere in Verdis Requiem en Haydn's Schöpfung.
Copyright Hessisches Staatstheater Wiesbaden
Activiteiten
ActiviteitFunctie
Finale 2004 : Sonn Hye-SooSolist
Finale 2004 : Sonn Hye-SooSolist
Halve finale 2004 : Hye-Soo SonnSolist
ZANG 2004Niet-gerangschikte laureaat
Shop
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019