00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / PIANO 2016 / Kandidaten / Kandidaten
Kandidaten
82 items | 9 Bladzijdes | Bladzijde
Eerste prijs - Grote internationale prijs Koningin Elisabeth
Na zijn eerste concert, op vierjarige leeftijd, begon Lukas Vondracek zes jaar later zijn eerste internationale tournee, en debuteerde hij op zijn zestiende in de Carnegie Hall. Hij studeerde af aan het New England Conservatory in de klas van Hung-Kuan Chen en won de internationale muziekwedstrijden van Hilton Head, San Marino en Unisa, evenals een Speciale Prijs in de Internationale Van Cliburnwedstrijd. Lukáš Vondráček gaf al meer dan duizend concerten op de vijf continenten, in plaatsen als het Kennedy Center (Washington), het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), de Victoria Hall (Singapore), de Suntory Hall (Tokio) en de Opera van Sydney. Hij kon ook al optreden met orkesten als de BBC Philharmonic, de Hong Kong Philharmonic, de NHK Symphony, het Nationaal Orkest van België en het Baltimore Symphony Orchestra, onder de leiding van Marin Alsop, Vladimir Ashkenazy, Christoph Eschenbach en Paavo Järvi.
De detailpagina bekijken
Tweede prijs
Henry Kramer studeerde in 2011 af aan de Juilliard School in New York en vervolgt nu zijn opleiding aan de Yale School of Music bij Boris Berman. Hij was laureaat van vele internationale muziekwedstrijden waaronder Montréal en Shanghai en won in 2014 de Astral Artists National Auditions. Het jaar daarop werd hij finalist van de Honens International Piano Competition, waar hij ook de Raeburn Prize kreeg. Henry Kramer trad op in de Verenigde Staten (Alice Tully Hall, Cleveland Museum of Art), Zwitserland (Académie du Festival de Verbier) en Nederland (Concertgebouw Amsterdam), en speelde samen met orkesten als de Calgary Philharmonic, het Eastern Connecticut Symphony Orchestra, het Shanghai Philharmonic Orchestra en het Bilkent Symphony Orchestra. Vorig jaar bracht hij zijn eerste cd uit, gewijd aan Liszt (Naxos).
De detailpagina bekijken
Derde prijs
In 2014 behaalde Alexander Beyer, die momenteel studeert aan het New England Conservatory bij W.K. Byun en R. Sherman, de eerste prijs van de NEC Piano Honors Competition, wat hem een debuut opleverde in de Jordan Hall in Boston. Het jaar daarop won hij de Harvard Concerto Competition en was hij ook laureaat van de US National Chopin Competition en van de Dublin International Piano Competition. Hij trad op in de Verenigde Staten (Sanders Theater in Cambridge, Paul Hall in New York, New World Center in Miami), en ook in Ierland (Royal Dublin Society, Irish National Concert Hall), Luxemburg, Duitsland en Nederland. Hij speelde samen met verschillende dirigenten, onder andere G. Meier, A. Buribayev en G. Nowak. Alexander Beyer neemt deel aan liefdadigheidsprojecten (Pequot Library, Music for Youth) en combineert zijn muziekstudies met de studies wiskunde in Harvard.
De detailpagina bekijken
Vierde prijs
Na zijn opleiding in zijn geboorteland aan de School of Performing Arts in Seoel, studeert Chi Ho Han nu bij Arie Vardi aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien van Hannover en aan de International Piano Academy Lake Como. In 2014 was hij tweede laureaat van de Gina Bachauer International Piano Competition. In datzelfde jaar won hij de internationale muziekwedstrijden van Seoel en van de ARD in München. Chi Ho Han trad op in Wenen (Musikverein), München (Herkulessaal), Zürich (Tonhalle), Dortmund (Klavier-Festival Ruhr), Beijing (Forbidden City Concerto Hall), Seoel, Sint-Petersburg en Tokio. Hij speelde samen met orkesten als het Radio-Symphonieorchester Wien en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester, het Symfonisch Orkest van Sint-Petersburg en verschillende symfonieorkesten in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
De detailpagina bekijken
Vijfde prijs
Na zijn opleiding in zijn geboorteland en aan de Scuola di Musica di Fiesole bij Elisso Virsaladze, volgt Aljosa Jurinic nu les in de klas van Grigory Gruzman aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar. Na het behalen van de meeste belangrijke onderscheidingen voor jonge musici in Kroatië, won hij in 2012 de Internationale Robert Schumannwedstrijd (Zwickau) en de Internationale Shura Cherkasskywedstrijd (Milaan). In 2015 was hij finalist van de Internationale Frédéric Chopin Pianowedstrijd in Warschau. Hij trad op in Kroatië (Piano Fortissimo in Zagreb), Georgië (Tbilisi), Oekraïne (Kiev Summer Music Evenings), Frankrijk (Festival Chopin in Nohant) en Italië (Festival Puccini, Serate Musicali). In 2014 debuteerde Aljoša Jurinić in de Carnegie Hall in New York.
De detailpagina bekijken
Zesde prijs
Na zijn studies aan het Istituto Musicale Vincenzo Bellini in Catania (Sicilië), studeert Alberto Ferro nu bij Epifanio Comis aan de Accademia Pianistica Siciliana. In 2015 won hij de tweede prijs in de Internationale Busoniwedstrijd in Bolzano en was hij laureaat van de Internationale Pianowedstrijd Arcangelo Speranza in Taranto, waar hij de prijs kreeg van jongste Italiaanse finalist en de publieksprijs. In hetzelfde jaar won hij de Concorso Nazionale Pianistico Premio Venezia. Hij trad op in Moskou (Tchaikovsky Conservatorium), Kopenhagen (Slot Charlottenborg), Rome (Accademia Nazionale di Santa Cecilia), München (Münchner Künstlerhaus), Brussel (Bozar), Leipzig (Gewandhaus) en werkte samen met dirigenten als Alexander Prior, Arvo Volmer en Franz Schottky. Alberto Ferro volgde master classes bij Vladimir Ashkenazy, Violetta Egorova en Leslie Howard.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Na zijn opleiding in zijn geboorteland aan de Tokyo University of the Arts, studeert Atsushi Imada nu aan het Royal College of Music (Londen) bij Dmitri Alexeev en Roustem Saitkoulov. In 2010 was hij tweede laureaat van de 79ste Muziekwedstrijd van Japan en van de PTNA Piano Competition, en in 2013 van de 9de Muziekwedstrijd van Tokio. Hij trad op in Japan (Mareciale Hall, Bikan Hall, Kawai Omotesando Salon ‘Pause’) en in Groot-Brittannië (Pushkin House, St James’s Church Paddington). Hij speelde onder andere samen met het São Paulo Youth Symphony Orchestra, het Tokyo University of Arts Orchestra, het Japan Philharmonic Orchestra, het Ribeirao Preto Symphony Orchestra en het Kakegawa City Orchestra. Dit jaar debuteerde Atsushi Imada in de Bunka Kaikan in Tokio.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Yoonji Kim studeerde aan de Korea National University of Arts in Seoel en daarna aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover. Momenteel vervolmaakt ze zich aan de Universität der Künste in Berlijn bij Markus Groh. In 2014 was ze tweede laureate van de Artur Schnabelwedstrijd van Berlijn en won ze de Chopin Prijs in de Internationale Muziekwedstrijd van Keulen. Yoonji Kim trad op in Duitsland (Steinway Haus in Berlijn, Sommerfestival Leipzig, C. Bechstein Centrum Hannover), in Tsjechië met het Prague Philharmonia onder de leiding van Charles Olivieri-Munroe en in Zuid-Korea (in de Kumho Art Hall en met het KBS Orchestra). Ze volgde ook master classes bij András Schiff, Arie Vardi en Jerome Lowenthal.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Op negenjarige leeftijd speelde Kana Okada haar eerste recital en toen ze dertien was trad ze op met de integrale Etudes van Chopin. Twee jaar later begon ze haar studies aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar ze ook nu nog leerling is van Frank Braley. In 2009 werd ze laureate van het Concours International d’Épinal (Frankrijk) en in 2013 won ze het Concours International Francis Poulenc en de Piano Campuswedstrijd. Kana Okada trad op in de Verenigde Staten (Californië), Japan (Kawai Concerts Series, La Folle Journée), België (Festival International de Quaregnon), Frankrijk (Festival Chopin de Bagatelle, Piano en Valois), en in Italië, Marokko en Duitsland. Ze speelde samen met orkesten als het Tokyo Symphony Orchestra en het Simón Bolívar Symphony Orchestra. In 2016 trad ze op in Japan en in Frankrijk, onder andere met de dirigent Kobayashi Kenichiro.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Dmitry Shishkin speelde zijn eerste concert toen hij drie was en trad drie jaar later op met orkest. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Moskou bij Elisso Virsaladze. Hij was laureaat van vele wedstrijden in zijn geboorteland en onderscheidde zich meer recent in internationale muziekwedstrijden zoals de Internationale Busoniwedstrijd in Bolzano in 2013, de International Piano Competition of Rio de Janeiro in 2014 en de Internationale Chopin Pianowedstrijd in Warschau in 2015. Dmitry Shishkin trad op in Bulgarije, Duitsland, Kroatië, Italië, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Japan, Oostenrijk, China en Polen, en speelde samen met orkesten als het Virtuosos of Gnesiny Chamber Orchestra, het Symfonisch Staatsorkest van Moskou en het Musica Viva Academic Orchestra. In 2016 debuteerde hij in het Metropolitan Theatre van Tokio.
De detailpagina bekijken
82 items | 9 Bladzijdes | Bladzijde
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019