00:00:00 / 00:00:00
Partners / Bevoorrechte partners / Nippon Music Foundation
Nippon Music Foundation
De Nippon Music Foundation werd gesticht in 1974 om de muziekcultuur in Japan te stimuleren. In 1994 startte de Stichting het "Instrument Loan Project" om ook internationaal een steentje bij te dragen tot de klassieke muziek door het uitlenen van ’s werelds fijnste snaarinstrumenten.

De Stichting bezit momenteel 21 instrumenten (15 Stradivariusviolen, 1 altviool, 3 cello’s en 2 Guarneri del Gesùviolen), die ze kosteloos uitleent aan veelbelovende jonge artiesten en wereldwijd actieve musici, ongeacht hun nationaliteit. De Nippon Music Foundation wil deze kostbare snaarinstrumenten, beschouwd als erfgoed van de mensheid, bewaren en onderhouden voor de volgende generaties. Sinds 1997 leent de Stichting de ‘Huggins’ Stradivariusviool (1708) uit aan de Eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, en dit voor vier jaar tot de volgende vioolwedstrijd.

De Stichting organiseert ook concerten waarbij gemusiceerd wordt op de uitgeleende instrumenten. Zo kunnen melomanen overal ter wereld het unieke timbre van deze prachtige snaarinstrumenten ervaren. Eén van de emblematische concertreeksen van de Stichting, Encounter with Stradivari, verzamelt meer dan 10 Stradivariusviolen en hun spelers.

De activiteiten van de Stichting worden mogelijk gemaakt dankzij de vrijgevige steun van de Nippon Foundation.
Links
Internetwww.nmf.or.jp/english
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019