00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / PIANO 2016 / Presentatie
Presentatie
Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Mathilde

In mei 2016 is het opnieuw de beurt aan de piano! De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert van 2 tot 28 mei een editie voor pianisten van alle nationaliteiten tussen 18 en 29 jaar, die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen.Een internationale jury screende in februari 318 dvd’s, ingezonden uit de hele wereld, een recordaantal! De preselectie vond plaats met Arie Van Lysebeth (voorzitter), Diane Andersen, Hakon Austbo, Markus Groh, Aleksander Madzar, Cécile Ousset en Boyan Vodenitcharov.

82 kandidaten werden tot de eerste publieke ronde toegelaten, die op 2 mei van start gaat in Flagey in Brussel. Door een aantal afzeggingen sinds de preselectie zullen er in totaal 76 kandidaten optreden, tot zaterdag 7 mei in Studio 4. Zij vertegenwoordigen 23 verschillende nationaliteiten, 23 vrouwen en 53 mannen :
- Volgorde van optreden in de eerste ronde
- 76 kandidaten

De kandidaten zullen voor een gerenommeerde jury optreden. Tijdens de halve finale spelen zij met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie o.l.v. Paul Meyer in Flagey, en tijdens de finale met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Marin Alsop in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. De laureaten en halve finalisten ontvangen allen samen een totaal bedrag van 128.500 euro en krijgen talrijke concerten in België en in het buitenland aangeboden.

In het linkermenu vindt u alle praktische informatie over deze pianosessie.

! De laatste tickets zijn nog steeds te koop ! Meer informatie
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019