00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / ZANG 2018 / Presentatie
Presentatie
De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert van 1 tot 12 mei 2018 een sessie voor zangers. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen.
Van de 312 kandidaten van wie de video gescreend werd, mogen er 64 aan de eerste publieke ronde in Brussel deelnemen. Door een aantal afzeggingen sinds de preselectie zullen er in totaal 55 kandidaten optreden. Zij vertegenwoordigen 18 verschillende nationaliteiten, 37 vrouwen en 18 mannen.

- Volgorde van optreden in de eerste ronde (pdf)
- Alfabetische lijst van de kandidaten zang 2018
- Nationaliteiten van de kandidaten (pdf)
- Juryleden

Misschien vraagt u zich af waarom deze sessie veel korter is dan de sessies toegewijd aan een instrument. Na de 2014 zangsessie hebben we een diepgaande gedachtenwisseling gehad met meerdere persoonlijkheden uit de zangwereld en al gauw bleek dat onze wedstrijd veel langer is dan de meeste zangwedstrijden die over het algemeen slechts één week duren. De zangers zijn afhankelijk van de productiekalenders van operahuizen of operastudios en kunnen zich bijgevolg moeilijk voor lange periodes vrijmaken. We hebben dus beslist, de prestaties van de kandidaten in te korten en de verschillende rondes met één dag te verminderen om ons zo de mogelijkheid te geven de wedstrijd in slechts twee weken te kunnen organiseren.

Tijdens de eerste ronde en de halve finale stellen de kandidaten een recital met pianobegeleiding voor. Voor hun prestatie tijdens de finale worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt o.l.v. Alain Altinoglu.


De losse tickets en de abonnementen zijn nu te koop in Bozar (eerste ronde, halve finale, finale en concert van de 6 eerste laureaten) en Flagey (eerste ronde en halve finale).
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019