00:00:00 / 00:00:00
Shop / 3 CD Vanden Eynden - El Bacha - Braley
3 CD Vanden Eynden - El Bacha - Braley

3cd-box - Heruitgaven
Jean-Claude Vanden Eynden (1964) – Abdel Rahman El Bacha (1978) – Frank Braley (1991)


Na de twee boxen viool en piano, uitgegeven naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Ysaÿe & Elisabethwedstrijd, verdiepte ‘muso’ zich in de uitzonderlijke archieven van de Wedstrijd om de opnames van enkele laureaten te actualiseren, niet alleen in werken met orkest, maar ook in kamermuziek.

Voor deze eerste reeks met heruitgaven staan 3 pianisten in de schijnwerpers voor een cd die helemaal aan hen is gewijd. Als eerste komt Jean-Claude Vanden Eynden aan bod, een groot en onbetwistbaar kunstenaar, die al bijna 60 jaar ritme en leven brengt in de Belgische muziekscène, ontdekt toen hij in 1964 op zestienjarige leeftijd de 3e plaats behaalde in de Wedstrijd! Daarna komt de Frans-Libanese Abdel Rahman El Bacha, die ten onrechte ontbreekt in de vorige box met heruitgaven. In 1978 maakte hij indruk door de sereniteit die hij als jongeman van 19 uitstraalde, en door zijn ongelooflijke muzikaliteit en zijn beheersing van vorm, sonoriteit en stijl. Frank Braley ten slotte maakt dit trio compleet. Hij won in 1991 met eenparigheid van stemmen, een consensus die al van bij het begin van de Wedstrijd heerste. Terwijl hij gezegd had met 22 niet klaar te zijn om deze competitie aan te gaan, schonk hij een voor iedereen onvergetelijk moment van poëzie en muziek.

Dankzij de inspanningen om in de best mogelijke technische omstandigheden dit enorme erfgoed op punt te stellen, herbeleven we enkele grote momenten van de Wedstrijd. De keuze voor deze eerste reeks van heruitgaven was niet gemakkelijk, maar zo wekken we de nieuwsgierigheid van de luisteraars naar toekomstige heruitgaven. Wordt vervolgd…

Bestellen

Deze 3 cd-box met heruitgaven van 3 eerdere laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd Piano is te verkrijgen tegen 45,00- € (+ 5,00- € verzendingkosten).

Bestel nu :
 • Visa / Mastercard: Klik hier
 • Bankoverschrijving : schrijf de som van 50,00- € over
  naar Off The Records bvba – Albaniëstraat 69 – B-1060 Brussel – België
  • IBAN: BE85 3630 1520 6206
   BIC / Swift code: BBRUBEBB

  BELANGRIJK: vermeld bij de overschrijving duidelijk uw naam, uw volledig adres, e-mailadres en telefoonnummer + 3 cd-box heruitgaven 2016
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019