00:00:00 / 00:00:00
Shop / 3 CD box - heruitgave viool
3 CD box - heruitgave viool

NIEUW 3 cd-box:
Gidon Kremer (1967) - Edith Volckaert (1971) - Yuzuko Horigome (1980)


Het label muso vervolgt zijn ontdekkingstocht door de archieven van de Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België. Na de drie cd’s gewijd aan de pianisten Jean-Claude Vanden Eynden, Abdel Rahman El Bacha en Frank Braley, uitgekomen in 2016, is het moment aangebroken om te focussen op een ander belangrijk instrument van de wedstrijd: de viool.

Enkele historische uitvoeringen van de laureaten zijn nog beschikbaar en zijn al vele malen heruitgegeven, maar deze box met drie cd’s laat ons enkele onuitgegeven bladzijden uit de wedstrijd voor viool opnieuw beleven, aan de hand van drie laureaten met een heel verschillende persoonlijkheid.
Chronologisch beginnen we in mei 1967 – het jaar waarin Philippe Hirschhorn wint – met de allereerste opnames van een jonge Let van 20 jaar: Gidon Kremer. De derde laureaat van dat jaar is een uitzonderlijke muzikale persoonlijkheid. Zijn vurige spel houdt al de belofte in van een grote carrière, waarvan we inderdaad al vijftig jaar lang getuige zijn.
Daarna komt een heruitgave gewijd aan een Belgische violiste die een openbaring was in de wedstrijd van 1971: Edith Volckaert. Deze jonge Gentse was een vroegrijp talent en werd een grote internationale soliste en een begaafde pedagoge. Haar carrière werd op 42-jarige leeftijd afgebroken door ziekte. Zij werd vijfde laureate, en ondanks de vermoeidheid in de finale op enkele momenten in het 1e concerto van Sjostakovitsj, speelt zij met een stralende klank, een prachtige frasering, een heldere techniek, zich bewust van elke beweging, elke noot, en met een buitengewone eenvoud en natuurlijkheid. Onvergetelijk is haar 2e vioolconcerto van Bartók later op het laureatenconcert.
En tot slot beleven we in 1980 het succes van een Japanse laureate die het Belgische publiek en de internationale scene onmiddellijk ‘adopteren’: Yuzuko Horigome. De geweldige indruk tijdens de halve finale (haar sonate van Ysaÿe is gewoon prachtig) wordt bevestigd in de finale met een ongelooflijk muzikale sonate van Brahms, gevolgd door een concerto van Sibelius dat tot één van de mooiste bladzijden van de wedstrijd behoort.

Aan de vooravond van de eerste Koningin Elisabethwedstrijd die gewijd is aan de cello, in 2017 – tachtig jaar na de eerste Ysaÿewedstrijd, gewonnen door David Oistrakh – laat deze cd-box ons enkele van de grote momenten van de vioolwedstrijd herontdekken.

Deze 3 cd-box met heruitgaven van 3 eerdere laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd Viool is te verkrijgen tegen 45,00- € (+ 5,00- € verzendingkosten).

Bestellen

Bestel nu :
 • Visa / Mastercard: Klik hier
 • Bankoverschrijving : schrijf de som van 50,00- € over
  naar Off The Records bvba – Albaniëstraat 69 – B-1060 Brussel – België
  • IBAN: BE85 3630 1520 6206
   BIC / Swift code: BBRUBEBB

  BELANGRIJK:vermeld duidelijk op het overschrijvingsformulier: cd naam: “3 cd-box Heruitgaven Viool 2017”, uw naam, uw volledig adres, uw telefoonnummer en e-mailadres (in geval van problemen)
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019